Re: Umgang mit Shapeways

Hier findet ihr alles zum Thema 3D-Druck.
Wir werden auch nach und nach alle Threads zu diesem Thema aus den anderen Forenbereichen hierhier verschieben.

Re: Umgang mit Shapeways

Beitragvon stadtbahnzug » So 29. Okt 2017, 22:26

Hi Martin,

But if somebody else wants to, and is capable to develop the chassis, I can give him maximum support (all important inner surfaces of my 3D model) to do that.

Which program do you draw with ?

Regards
Oliver
Viele Grüsse von der Ostsee
Berlin in Maßstab 1:87
Rocrail, OpenDCC Z1, GBMBoost mit GBM16T, Light Controll, OpenCar-System
http://www.berlin1zu87.de
stadtbahnzug
 
Beiträge: 107
Registriert: Sa 28. Sep 2013, 18:26
Wohnort: Stockelsdorf (bei Lübeck)

Re: Umgang mit Shapeways

Beitragvon czhunter » So 29. Okt 2017, 23:25

Hello Oliver

I work in Rhinoceros 5.
So I can give either NURBS data in IGS/STEP, or polygonal (not very optimised, but workable with) in STL or 3ds.

Martin
czhunter
 
Beiträge: 7
Registriert: Do 19. Okt 2017, 14:40

Re: Umgang mit Shapeways

Beitragvon Schienenchaos » Do 2. Nov 2017, 17:11

czhunter hat geschrieben:Hello Oliver

I work in Rhinoceros 5.
So I can give either NURBS data in IGS/STEP, or polygonal (not very optimised, but workable with) in STL or 3ds.

Martin


Which settings do you use for converting your models to stl-files from Rhino?
LG
Schienenchaos
Schienenchaos
 
Beiträge: 107
Registriert: Sa 27. Feb 2010, 22:13
Wohnort: Wien

Re: Umgang mit Shapeways

Beitragvon Bodo-Lutz » Do 2. Nov 2017, 23:03

Von Rhino muss nichts konvertiert werden. Man kann direkt STL speichern.
Bodo-Lutz
 
Beiträge: 283
Registriert: Mi 22. Dez 2004, 19:47
Wohnort: Groß Eichholz

Re: Umgang mit Shapeways

Beitragvon czhunter » Do 2. Nov 2017, 23:43

I'm doing the conversion, because I don't believe in uploading Rhino file directly (sometimes the model has to be repaired, and it is easier to repair STL in NetFabb or similar, then .3dm file)

Setting is not so easy, default setting for H0 is in attachment.
For N - TT - H0 - 0 the main difference is Maximum edge length (0,8 - 1 - 1,2 - 2 mm)

If the file is too big, then I increase Maximum angle (up to 8 degrees) and Minimum edge length and Maximum distance edge to surface to 0,05 and 0,05 (0,1 and 0,1 for 0 scale).
If the file is still too big, then it has to be meshed manually (look for the most dense object, exported with separate settings).

The rest (Density, Aspect ratio, Minimum initial grid quads) are not interesting.

Rhino 6 will have brand new and much better algorythm for meshing (new command: Quadmesh):
http://3dakademie.cz/2015/05/rhino6-prikaz-quadmesh/ (in czech, sorry)
Dateianhänge
rh_setting.png
rh_setting.png (21.58 KiB) 254-mal betrachtet
czhunter
 
Beiträge: 7
Registriert: Do 19. Okt 2017, 14:40

Re: Umgang mit Shapeways

Beitragvon czhunter » Sa 4. Nov 2017, 23:34

Mickybaer hat geschrieben:2) Now the big question --> when? :D


Today is your lucky day! :-)
https://www.shapeways.com/product/AJW2H ... d=63990345

Martin
czhunter
 
Beiträge: 7
Registriert: Do 19. Okt 2017, 14:40

Re: Umgang mit Shapeways

Beitragvon Mickybaer » So 5. Nov 2017, 18:07

Thanks ,thanks ,thanks!! :P :P :) :D
Mickybaer
 
Beiträge: 41
Registriert: Do 23. Mär 2017, 21:31

Vorherige

Zurück zu Top Thema 3D-Druck

Wer ist online?

Mitglieder in diesem Forum: 0 Mitglieder und 3 Gäste